Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev. Högrev med ben är en billig och god köttbit, men kräver rätt lång tillagningstid
Stek med kokt potatis, kokt grönsaksblandning och gräddsås åt jag som barn ibland om söndagarna. Skär den gula löken i klyftor och lägg dem tillsammans med vitlöksklyftorna och ansjovisfiléerna i grytan
Ibland är det så ända in i bänken gott med en sån där "riktig" söndagsmiddag, ni vet när man fyller matbordet och tallriken till bredden med alla möjliga goda tillbehör, slevar upp brunsås och äter tills man nästan spricker
Är stek något ni förknippar med just söndagsmiddag, eller är det något helt annat som serveras då. Rimma gärna steken innan du tillagar den, på så vis får du en köttbit med jämnare sälta och tillsätter du örter och kryddor i rimningslagen får steken dessutom en fin smak av örterna
Bind upp det med hushållssnöre och krydda med salt och peppar. Lägg ner alltsammans i grytan tillsammans med kryddor, ansjovis, sirap och vinäger och låt koka upp
Köttet serverade jag med ugnsrostade rotfrukter, harikot verts och kantarellsås som bland annat innehåller sky från tillagningen av steken (så kasta inte bort den
Bästa sättet att laga till en stek är (enligt mig) att slänga ner den i en gryta med en massa goda ingredienser och sätta in den i ugnen och låta den tillagas där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.