Vegetariskt

Vegetariskt

Billig vegetarisk lasagne

Billig vegetarisk lasagne

1 st gul lök. 12 dl röda linser, torkade. 14 dl krossade tomater. 13 dl vatten. 12 st morötter. 11 st grönsaksbuljongtärning
Krämig svamplasagne

Krämig svamplasagne

färska lasagneplattor. 1crème fraiche (valfri fetthalt). 1riven ost (valfri sort). 1kvistar småtomater. 1färsk svamp
Rökig blomkål- och sötpotatisgryta med ris

Rökig blomkål- och sötpotatisgryta med ris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gryta 1 st gul lök(ar) 3 klyfta(or) vitlök(ar) 2 st paprika(or) , röda 1 st blomkålshuvud(en) 2 st sötpotatis(ar) 3 msk olivolja 1 tsk kummin , torkad 2 tsk oregano , torkad 3 tsk paprikapulver , rökt 1 tsk chiliflakes 2 tsk timjan , torkad 3 msk tomatpuré 2 tsk vitvinsvinäger 2 msk grönsaksbuljong 1 tsk honung 5 dl vatten 4 port ris Topping 0,5 kruka(or) koriander 1 st lime 1 dl matyoghurt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Gratinerad blomkål med salsa verde och ris

Gratinerad blomkål med salsa verde och ris

1 kg blomkål 1 grön paprika 1 gul lök, stor 0,5 jalapeño 2 klyftor vitlök 1 tsk paprikapulver 1 tsk malen spiskummin 1 burk hela konserverade tomater (à 400 g) 2 dl vegansk ost, riven 3 msk rapsolja salt peppar
Smakrik shakshuka

Smakrik shakshuka

2 msk rapsolja 1 röd paprika, urkärnad och grovhackad 1 gul lök, grovhackad (medelstor) 4 klyftor vitlök, finhackade 2 tsk paprikapulver 1 tsk malen spiskummin 0,5 tsk malen gurkmeja 1 krm chilipulver 0,5 g saffran 500 g hela konserverade tomater, skalade (burk eller färska) salt svartpeppar, nymalen 6 ägg
Höstig svamprisotto

Höstig svamprisotto

4 dl carnaroliris 200 g kantareller 100 g skogschampinjoner 10 g torkade trattkantareller 3 dl vitt vin 1,2 l hönsbuljong 1 schalottenlök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 100 g parmesanost, riven 50 g smör smör, till stekning salt peppar
Indisk potatis- och blomkålsgryta

Indisk potatis- och blomkålsgryta

400 g potatis 300 g blomkål 1 gul lök, stor 4 klyfta vitlök 4 cm färsk ingefära 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen koriander 1 tsk malen gurkmeja 0,5 tsk cayennepeppar 1 burk krossade tomater (à 400 g) 400 ml kokosmjölk rapsolja, till stekning salt
Gräddig vegansk svampstroganoff med ris

Gräddig vegansk svampstroganoff med ris

2 gula lökar (stora) 3 klyfta vitlök 600 g svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde (à 400 ml) 0,5 dl vatten 3 msk tomatpuré 3 msk dijonsenap 3 msk tamarisoja (eller annan soja) 2 msk olivolja, till stekning svartpeppar
Krämig morots- och paprikapasta

Krämig morots- och paprikapasta

1 st gul lök. 12 st vitlöksklyftor. 14 st morötter. 12 st stora grillade paprikabitar, inlagda. 1Olja att steka i
Gräddig blomkålsgryta med ris

Gräddig blomkålsgryta med ris

1 tsk lökpulver. 0,5 tsk rökt paprikapulver. 0,5 tsk spiskummin. 0,5 tsk malen koriander. 1800g blomkål. 1 gul lök