Vegetariskt

Vegetariskt

Svamp och bönbiffar med sås

Svamp och bönbiffar med sås

100 g champinjoner, finhackad. 3 st vitlöksklyftor. 1 tsk torkad timjan. 1 tsk soja, gärna japansk. 3 dl svarta bönor, kokta
Saffransfalafel på gula ärtor

Saffransfalafel på gula ärtor

Blötlägg de gula ärtorna i minst 8 timmar. Häll av vattnet. Skala och grovhacka gul lök. Riv citronskalet och pressa ur saften
Bakat ris med kokos och stekt ägg jf

Bakat ris med kokos och stekt ägg jf

2 gula lökar 2 klyftor vitlök 1 morot 25 g smör (eller 2 msk rapsolja) 2 tsk curry 1 dl kokos 8 dl vatten, kokhett 2 grönsaksbuljongtärningar 4 dl basmatiris (eller jasminris) 4 ägg 3 krm salt 1 dl russin (gärna gula)
Zeinas ugnspannkaka med potatis

Zeinas ugnspannkaka med potatis

Ugnspannkaka2 fasta potatisar 4 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 8 dl mjölk 4 ägg 1 dl solroskärnor, rostade 1 msk smör, till långpannan vetemjöl, till långpannan
Jollof rice med avokado och soltorkade tomater

Jollof rice med avokado och soltorkade tomater

2 gula lökar (små) 4 klyftor vitlök 1 röd chilifrukt 1 färsk tomat 3 soltorkade tomater 3 msk rapsolja 1 msk tomatpuré salt peppar 4 dl basmatiris 7 dl vatten 0,5 grönsaksbuljongtärning 4 ägg 2 avokador 1 kruka gräslök 1 msk chiliflakes
Öppen lasagne med tomat, vispad ricotta och pinjenötter

Öppen lasagne med tomat, vispad ricotta och pinjenötter

1 gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackade 2 burkar körsbärstomater 1 krm strösocker 200 g färsk spenat 300 g ricotta 1,5 dl crème fraîche 70 g parmesanost, fint riven 8 färska lasagneplattor (250 g) 2 krukor färsk basilika 70 g pinjenötter, rostade olivolja, att steka i salt peppar
Krämig citronpasta

Krämig citronpasta

2 klyftor vitlök 1 tsk chiliflakes 1 msk smör 3 dl crème fraîche 3 citroner (ekologika) 1 knippe persilja 400 g pasta, t ex pappardelle 1 förp pinjenötter (à 40 g) parmesanost, till servering salt