Kalla det raggmunk i ugn eller ugnspannkakamedpotatis - oavsett namn är det här en otroligt tacksam vardagsrätt en glåmig tisdag när man inte har så mycket hemma eller orkar göra en större insats vid spisen
1500 g potatis. 125 g smörSå här gör du Starta ugnen på 200 grader Mät upp mjöl och salt i en bunke Tillsätt hälften av mölken och vispa till en slät smet Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl av keson Skala och grovriv potatisen Rör ner potatisen i smeten Lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen så smöret smälter Tag ut långpannan och häll ner smeten i långpannan med det smälta smöret Grädda pannkakan i mitten av ugnen ca 30 minuter (eller tills pannkakan får lite färg Servera med resten av keson, gärna lingonsylt och en god sallad Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 38
Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät smet. Skala och grovriv potatisen. Servera med resterande cottage cheese, rårörda lingon och råkostsallad
Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät smet. Skala och grovriv potatisen. Servera med resterande cottage cheese, rårörda lingon och råkostsallad
Råriven i ugnspannkaka är ett trevligt sätt att njuta av den, tipsar Lands Caroline Hofberg. Potatis är en nyttig, billig och god råvara som går att variera i det oändliga
Pensla potatisenmed oljan från plåten och salta lätt. Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept
Delar med mig av en av mina egena soppa jag gillar. potatis & broccoli soppa,. Dela broccolin i små bitar och stek den i smör peppra och krydda med örter/vitlök efter smak, häll ner i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.