Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag. Smaka av med salt och peppar. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca 1/2 minut. Vispa i buljongen och grädden i omgångar och sjud ca 5 minuter. 1Varva pasta med spenat, ost och sås i en smord gratängform. 1Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt
För något år sedan slog ”meat free monday” igenom och fler och fler valde att åtminstone en dag i veckan byta ut det animaliska proteinet mot vegetariska alternativ
Den här underbara såsen med morötter, champinjoneroch ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet och istället börja att julpynta huset inför adventshelgen
10 st Champinjoner. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Jag drog en snabb blick in i kylen för att se över vad det skulle kunna bli och det fanns ytterst lite krossade tomater, burkchampinjoneroch lite annat smått & gott som vart denna rätt
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Under tiden kokar du upp pasta samt steker champinjonerna. 1Medans de rostar finhackar du löken, sellerin, moroten, chilin och vitlöken. 1Stek löken, sellerin och moroten i en gryta med lite rapsolja tills de fått färg. 1Häll sedan i chilin, vitlöken, timjanen och oreganon. 1Låt de steka några sekunder ha sedan i lagerbladet och tomatpurén. 1Häll sedan i de krossade tomaterna och låt puttra i cirka 20 minuter. 1Smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.