Bröd

Bröd

  • 33 Recept
Majsbröd

Majsbröd

2 dl (110 g) majsmjöl 2 dl (120 g) vetemjöl 1 msk strösocker 0,75 tsk salt 2 tsk bakpulver 2 dl mjölk 2 st ägg
Chapati

Chapati

10 bröd 5 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 tsk olja ca 2 dl ljummet vatten olja till stekning Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Hembakad polarkaka

Hembakad polarkaka

Det här brödet har verkligen både för- och nackdel att baka. Jag har ändrar på några små saker i min version av brödet
Fyra limpor av en påse mjöl

Fyra limpor av en påse mjöl

När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finns i boken 'Vår kokbok'
Mjuka och goda brödhjärtan

Mjuka och goda brödhjärtan

Dessa mjuka och goda brödhjärtan tänker jag bjuda min älskade make på till kvällsteet idag. Brödhjärtan
Havrelimpor med lingon, jättegoda!

Havrelimpor med lingon, jättegoda!

Dela den i två bitar (för 2 bröd). 2 bröd. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig
Lantbröd på rågsikt

Lantbröd på rågsikt

Smällt smöret. Tillsätt vattnet och värm till fingertemperatur. Häll degspadet i en stor skål och blanda i jästen till den löst upp sig
Sirapslimpa med grovt rågmjöl

Sirapslimpa med grovt rågmjöl

Gott vardagsbröd med mörk och knaprig skorpa, men ljust och mjukt inkråm. Skär några snitt i brödet med en vass kniv
Rågbröd med solroskärnor

Rågbröd med solroskärnor

En känsla som sa ”baka bröd Elin, BAKA” så jag var bara tvungen. På vardagskvällar orkar jag inte hålla på med några jäsningsprocesser så därför ville jag ha ett bröd utan jäst
Kalljästa morotssrutor med linfrö & solroskärnor.

Kalljästa morotssrutor med linfrö & solroskärnor.

Lägg en bakduk på brödet och låt jäsa i kylen över natten. Låt brödet svalna på galler under bakduk. 1st bröd (med 16 st brödrutor). Grädda brödet i mitten av ugnen i 20–25 min. Brödet skall ha fin färg och uppnå en innertemperatur på minst 96´c när det är klart. 1st bröd. 16 st bröd
Paprikabröd för bakmaskin

Paprikabröd för bakmaskin

Blir ett mycket saftigt och luftigt bröd. Perfekt som smakrikt bröd till sallader och dylikt. 900 g bröd
Potatisgratäng i lergryta

Potatisgratäng i lergryta

Lägg lergrytan i kallt vatten i 30 min. Stek ihop kantareller och vitlök. Lägg ett lager potatis i grytan
Grova hamburgerbröd.

Grova hamburgerbröd.

Burgare brukar hon gilla, så i kväll bakade jag goda, lite grövre hamburgerbröd som jag serverade med burgare och tillbehör, och se bröden föll henne verkligen i smaken och det är en bra indikator på om de är värda att baka eller inte

Pappas pizzadeg

Det här är ett jättebra snabbrecept för en spontan pizza. Blanda de torra ingredienserna först, häll sen i filen och oljan och bearbeta till en bra smidig deg
Dinkelbröd i långpanna

Dinkelbröd i långpanna

Detta brödet bakade Patriks mamma för ett tag sedan och jag tyckte att det var sååå gott att jag bad om receptet
Surdeg

Surdeg

Jag och Linda tröttnade på att äta dåligt dyrt bröd från affären, så vi beslutade oss för att starta en surdeg
Alexandras opsies med crème fraiche

Alexandras opsies med crème fraiche

Sätt på ugnen på 150 grader. Dela äggvitor och gulor för sig, häll dem i varsin bunke. Vispa äggvitan pösig och hård, så hård att du kan vända bunken upp och ned
Saftiga grova tekakor

Saftiga grova tekakor

Grädda bröden mitt i ugnen i 11-13 minuter. Snart lunch. Jag är superhungrig. Kanske inte bästa tillfället att blogga om goda frukostfrallor, men jag gör det ändå
Tekakor på rågsikt

Tekakor på rågsikt

Det blev rågbröd i dag och rabarbersaft i går. Rågbröd 2 paket jäst200 g smör5 dl mjölk5 dl vattenca 1 tsk salt1/2 dl sirap1/2 dl strösockerca 1/2 påse rågsiktvetemjölSmula jästen i en bunke