Dela den i två bitar (för 2 bröd). 2 bröd. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig
En känsla som sa ”baka bröd Elin, BAKA” så jag var bara tvungen. På vardagskvällar orkar jag inte hålla på med några jäsningsprocesser så därför ville jag ha ett bröd utan jäst
Lägg en bakduk på brödet och låt jäsa i kylen över natten. Låt brödet svalna på galler under bakduk. 1st bröd (med 16 st brödrutor). Grädda brödet i mitten av ugnen i 20–25 min. Brödet skall ha fin färg och uppnå en innertemperatur på minst 96´c när det är klart. 1st bröd. 16 st bröd
Burgare brukar hon gilla, så i kväll bakade jag goda, lite grövre hamburgerbröd som jag serverade med burgare och tillbehör, och se bröden föll henne verkligen i smaken och det är en bra indikator på om de är värda att baka eller inte
Det här är ett jättebra snabbrecept för en spontan pizza. Blanda de torra ingredienserna först, häll sen i filen och oljan och bearbeta till en bra smidig deg
Sätt på ugnen på 150 grader. Dela äggvitor och gulor för sig, häll dem i varsin bunke. Vispa äggvitan pösig och hård, så hård att du kan vända bunken upp och ned
Grädda bröden mitt i ugnen i 11-13 minuter. Snart lunch. Jag är superhungrig. Kanske inte bästa tillfället att blogga om goda frukostfrallor, men jag gör det ändå
Det blev rågbröd i dag och rabarbersaft i går. Rågbröd 2 paket jäst200 g smör5 dl mjölk5 dl vattenca 1 tsk salt1/2 dl sirap1/2 dl strösockerca 1/2 påse rågsiktvetemjölSmula jästen i en bunke