fisk

fisk

  • 142 Recept
Rödtunga med vitvinsås

Rödtunga med vitvinsås

Lägg de saltade fiskfiléerna dubbelvikta i en ugnsform. Slå såsen het över fisken, garnera med svamp, räkor och avrunna musslor
Skaldjurspaj

Skaldjurspaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 5 st ägg , hårdkokta 200 gram räkor , skalade 2 dl crème fraiche 1,5 msk hummerfond , Touch of Taste 3 msk dill , finhackad 1 odefinierad ost , riven Pajdeg 150 gram margarin 1,5 dl ost , riven 2,5 dl vetemjöl Köp receptet
Kolja i kokossås med blomkålsris

Kolja i kokossås med blomkålsris

Blanda ihop kokosmjölk med currypasta, saft från en lime, honung och salt och häll över fisken. 1. Sätt ugnen på 175 grader
Krämig kräftsill

Krämig kräftsill

Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar. Blanda alla ingredienser till såsen och vänd i sillbitarna
Fisksoppa

Fisksoppa

Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration
Fiskgratäng med räkor och dill

Fiskgratäng med räkor och dill

4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Sallad med grillad lax

Sallad med grillad lax

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att blanda alla ingredienser till vinegretten och ställ kallt. Ta bort blasten och lägg rädisorna i kallt vatten, gärna med lite is i
Vår godaste fisksoppa

Vår godaste fisksoppa

Len och helt ljuvlig fisksoppa med smak av bland annat saffran. Välj fisk som är fast i köttet, t ex marulk, gös, lax, hälleflundra
Italiensk fisksoppa med tomat och saffran

Italiensk fisksoppa med tomat och saffran

Lägg i fisken. Dela fiskfiléerna i mindre bitar, ca 3 x 3 cm. Låt soppan sjuda i 3–4 minuter (tunna fiskbitar behöver kortare tid). 2-3 fiskbuljongtärningar. 300 g laxfilé 300 g torsk- eller gösfilé 300 g oskalade räkor 1 fänkål, liten 1 purjolök, liten 3 msk olivolja 2 klyftor vitlök, skivade 2 msk färsk hackad timjan (eller 2 tsk torkad) 1 krm cayennepeppar 0,5 g saffran (1 kuvert) 2 dl torrt vitt vin 1 l vatten 2-3 fiskbuljongtärningar 400 g cocktailtomater på burk (konserverade) salt svartpeppar finhackad bladpersilja att strö över
Smörgåstårta på tunnbröd med räkor

Smörgåstårta på tunnbröd med räkor

Ingredienser Portioner. 4 3 ägg 4 msk riven färsk pepparrot 2 dl gröna ärter 400 g naturell färskost salt svartpeppar 1/2 citron 2 förp räkor i lake (à 340 g) 5 runda mjuka tunnbröd 1/2 färsk dill Till garnering riven pepparrot Lägg till i inköpslistan
Hjärtmusslor i vitvinssås

Hjärtmusslor i vitvinssås

Snabbare än blixten tillagar du dessa lyxigt goda hjärtmusslor i vitvinssås. Servera med ett gott bröd som du kan doppa i den ljuvliga såsen
Skaldjurstårta

Skaldjurstårta

0,5 dl flytande margarin. 1200 g kavring. 1300 g räkor, skalade (1 kg med skal). 12 dl kräftstjärtar