Rödtunga med vitvinsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 rödtungor, filéade
  • 11 dl torrt vitt vin
  • 1200 g champinjoner (små)
  • 1150 g skalade räkor
  • 11 förp musslor i vatten
  • 13 dl fiskbuljong
  • 12 dl torrt vitt vin
  • 13 dl vispgrädde
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 msk smör
  • 1 cayennepeppar
  • 1 salt
  • 1 smör, att steka i
  • 13 rödtungor, filéade 1 dl torrt vitt vin 200 g champinjoner (små) 150 g skalade räkor 1 förp musslor i vatten
  • 1 Sås:3 dl fiskbuljong 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 msk vetemjöl 1 msk smör cayennepeppar salt smör, att steka iVärm ugnen till 175°. Lägg de saltade fiskfiléerna dubbelvikta i en ugnsform. Droppa lite vitt vin över, täck med ett smörpapper och sätt in fatet i ugnen ca 15 minuter, tills fisken är klar. Blanda under tiden buljong och vin till såsen i en kastrull, koka ihop till ca 1 dl. Späd såsfonden med grädde och slå i skyn från formen. Koka upp och rör ned hopknådat mjöl och smör. Koka 5 minuter. Smaka av med kajenn. Fräs svampen med matfett i en panna tills den börjar ta färg. Slå såsen het över fisken, garnera med svamp, räkor och avrunna musslor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.