13 rödtungor,
filéade 1 dl torrt vitt vin 200 g champinjoner (små) 150 g skalade räkor 1 förp musslor i vatten
1 Sås:3
dl fiskbuljong 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 msk vetemjöl 1 msk smör cayennepeppar salt smör, att steka iVärm ugnen till 175°. Lägg de saltade fiskfiléerna dubbelvikta i en ugnsform. Droppa lite vitt vin över, täck med ett smörpapper och sätt in fatet i ugnen ca 15 minuter, tills fisken är klar. Blanda under tiden buljong och vin till såsen i en kastrull, koka ihop till ca 1 dl. Späd såsfonden med grädde och slå i skyn från formen. Koka upp och rör ned hopknådat mjöl och smör. Koka 5 minuter. Smaka av med kajenn. Fräs svampen med matfett i en panna tills den börjar ta färg. Slå såsen het över fisken, garnera med svamp, räkor och avrunna musslor.
På inköpslistan förutom det jag behövde till lunchen stod också “middag” vilket kanske var väl utmanande då hungern och jag själv gick hand i hand inne i affären men då en hög med sparris tittade ovarsamt på mig insåg jag att det var dags att ha lite fisk till middag igen
Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
Smaka av, salta om det behövs och hotta upp såsen med lite cayennepeppar. Så det blev en vitvinsås. Helgen har spenderats i husvagnen som vi har hos svärmor och svärfar
Krydda med salt och vitpeppar. Lägg med skarven nedåt i en smord ugnsfast form. Krydda med citronpeppar. Lägg i smöret i den varma potatisen och stöt med en potatisstöt
Fräs i smör tillsammans med persilja. Små söta snurror av rödtunga, en ljuvlig vitvinssås, lite kokta grönsaker, ett gott hemgjort potatismos och så ett smakrikt och fruktigt vitt vin i glaset
Torka fisken torr med hushållspapper. 4 rödtunga à 300g. 4 rödtunga à 300g olivolja, till stekning smör, till stekning 1 dl olivolja 8 klyftor vitlök, tunt skivade 8 chili, små torkade Salt, efter smak Peppar, efter smak 1 citron, klyftad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.