24 Nov. 10. 00. Twitter. Facebook. Het Pumpa- & Paprikasoppa. 0kommentarer. Det är måndag och det är höst, så vad passar då bättre än ett recept på en vegetarisk, värmande soppa att koka ihop till middag
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
1. Tina och dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och genomstek kycklingbitarna tillsammans med kryddor och pressad citronsaft från halva citronen
Fräs riset i en gryta med olja. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka under lock, 15 minuter. Tärna kycklingfiléerna och bryn dem i en stekpanna med olja
Det här var vår underbara middag igår och jösses vad smarrigt det var. Syrligt, fräscht och supergott. Vi åt kokt potatis och riven morot bredvid men rätten passar lika bra att servera med ris, pasta eller coucocous
Dagens sena middag resulterade i soppa. En variant jag inte provat förrut - på sötpotatis. Jag älskar sötpotatis och bakar den helst i ugn, men eftersom den får en krämig konsistens när det värms tänkte jag att den defintivit skulle smaka bra även i soppform
Ännu en soppa. Men vad passar bättre en kall och ruskig årstid som denna. Soppan gifter sig underbart ihop med chevréosten och något som verkligen förhöjer smaken är de rostade pistaschnötterna, något som man kanske inte kan tro från början