Grönärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
grön pesto. Blanda surdegen med resten avingredienserna. flingsalt och svartpeppar. hyvlad parmesanost. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmedparmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja. Lyft sedan upp äggen i en bunke med kallt vatten, ta bort eventuell överflödig äggvita och lägg sedan på papper
Vad sägs om en grymt god grönärtsoppamed uppfriskande myntaolja och knaprigt kavringströssel. För en vegetarisk soppa, byt ut hönsbuljong till grönsaksbuljong
Min standardfrukost är fortfarande denna favoriten men idag blev det lite variation och jag åt en oväntat god smoothie toppad med kokoschips och gojibär och ett stekt ägg till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.