Torsk med potatis och äggsås i kastrull Ingredienser Portioner. 4 4 bitar fryst torskryggfilé (à 125 g) 2 tsk salt 700 g fast potatis 100 g purjolök (den vita delen) 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning smör (till formen) 2 krm peppar 2 msk finskuren dill (+ extra till garnering) 1 msk finrivet citronskal 4 ägg 1 - 2 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Slottsstek Bind upp köttet med bomullssnöre till en jämn form. Bryn köttet i fett runt om. Långsam bryning ger en finare stekskorpa Hemmets Journal
Wokade nudlar och grönsaker 1. Koka nudlarna enligt anvisningarna. Spola dem i kallt vatten och droppa lite sesamolja över för att de inte ska klibba ihop Matklubben.nu
Wokad kyckling med Teriyakisås Strimla kycklingen. Salta och peppra. Woka den först i olja. Ta upp och lägg kycklingen åt sidan. Strimla vitkålen och purjolöken Matklubben.nu
Långkokt Lammgryta i Crock-Pot Stenåldersmat i moderna tider. Fick ett erbjudande på mailen för en tid sen, som var så ovanligt fint att jag inte kunde tacka nej Birgitta Höglund´s Mat
Falukorv i ugn med pepparrotsgrädde Skiva falukorven och lägg skivorna omlott i en ugnsfast form. Skölj och strimla purjolöken. Dela tomaterna Hemmets Journal
Färsk pasta med lax i hummersås Sitter och inväntar schlagerfinalen. Vet inte vad jag har för förhoppningar egentligen. Men tror och hoppas på Sanna eller Ace Wilder Mumsfillibaba!!!
Fiskgratäng med dillsås & potatismos God morgon onsdag. Härlig dag. ) solsken idag med. Gott. Jag äter frukost och tänkte samtidigt passa på att tipsa om en god fiskrätt Heidi Bakar
Kålpudding Skär med en liten vass kniv bort rotstocken, den hårda biten i mitten. Försök att få kålhuvudet att hålla ihop fint Touchoftaste
CITRONMARINERAD HEL KYCKLING I LERGRYTA I veckan som var fick min lergyta komma fram ur gömmorna. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem Malin's Diner
Porterstek Porterstek. 8 port. 1,6 kg ekologisk nötstek. 1 flaska porter. 1½ dl kinesisk soja. 1½ dl outspädd svartvinbärssaft Therése mat & bak
Lycka: Entrecôte, smörstekta kantareller och märgben smörstekta kantareller på en US prime entrecôte tillsammans med märgben och en sallad. vackert marmorerad entrecôte Nam Nam
Fula knölar blir vacker soppa Jordärskockor är det ni se på bilden. En populär "restaurang rot" som börjar att leta sig tillbaka in i den svenska stugan Råsmart
Porterstek! Nu när hösten är här och det blåser i knutarna är det som gjort för långkok. Vi var otroligt duktiga igår både Erik och jag MatmorsAnn
Dansk fläskstek med gräddsås Skåra fläsksvålen med en vass kniv i tunna snitt med ca 1/2 cm mellanrum. Du kan också be charkpersonalen göra det Hemmets Journal
Plommonspäckad fläskkarréHederlig och gammaldags mat. Gör gärna lite extra. Den är nästan ännu godare dagen efter/ Monika Ahlberg 1. Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Halvera plommonen och stoppa in dem i hålen alltommat.se
Ärtsoppa med rimmat fläsk Det sprider sig härliga dofter i köket när ärtsoppan kokar. När man gör ärtsoppa, blir det bättre att göra mycket soppa Lolos Matblogg
Lyxig gulaschgryta Gör så här. 1. Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor. Skär det i bitar, ca 3 x 3 cm. Stek köttet i smör i omgångar i het panna Scan
Sjömansbiff i crock-pot Sjömansbiff är en rätt som passar att laga i crock-pot. Härligt att man kan göra i ordning allt och sedan bara gå ut och njuta av dagen Lolos Matblogg
Sjömansbiff i Crock-pot Så har pottan fått jobba lite igen, ikväll slängde vi i sjömansbiff som vi kommer äta till middag imorgon Kardemumma Gumman