visst är det något alldeles extra speciellt med just fredagar. Fredag innebär ju dessutom att snart har ännu en vecka gått, och just nu närmar vi oss andra advent med andra ord
Ingredienser Portioner. 4 Kyckling 900 g fast potatis 2 rödlökar 2 förkokta majskolvar 2 msk olivolja salt och peppar 4 kycklingklubbor 250 g körsbärstomater 1/2 dl balsamvinäger Citron- och persiljehack 1 citron 1/2 kruka persilja Vitlökskräm 2 dl smetana 1 vitlöksklyfta salt och peppar Lägg till i inköpslistan
ur chilin (blir starkare om du tar med fröna). Smaka av med salt, peppar samt lite vinäger. Servera kycklingchilin med enbart grönsallad om du äter GI eller LCHF
Smaka av grytan med senap, salt och peppar. Vill du ha den tjockare reder du av den med maizena. Servera med valfritt tillbehör till exempel gröna bönor, potatis, ris, blomkåls- eller rotselleripuré
Stek kycklingen tillsammans med svampen och smör i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Skär rotfrukterna i klyftor eller stavar och blanda allt på en plåt tillsammans med olja och kryddor
Lägg ner i såsen och späd eventuellt med lite mjölk om det behövs mer sås. Att använda primörer är alltid ett lyckat drag, så när jag såg det här receptet hos Allt om mat bestämde jag mig för att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.