Hasselbackspotatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 potatisar av fast sort
  • 125 g smör
  • 11 tsk salt
  • 11 msk finsiktat ströbröd
  • 112 potatisar av fast sort 25 g smör 1 tsk salt 1 msk finsiktat ströbrödVärm ugnen till 225°. Skala potatisen. Skiva den i 3 mm tjocka skivor, så att de håller ihop i botten. Ett knep är att lägga potatisen i en träsked och skiva på samma sätt. Placera potatisen i en ugnssäker form med skårorna uppåt. Smält smör och pensla potatisen väl. Baka dem i ugnen i ca 20 minuter. Strö på salt och ströbröd. Låt potatisen baka ytterligare 20 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Pensla med smör då och då. Servera hasselbackspotatis som tillbehör till fågel- och kötträtter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.