Mina favoriter

Mina favoriter

  • 44 Recept
Mina favoriter
Kalops – klassiskt recept

Kalops – klassiskt recept

Så här gör du 30 minuter Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna
Gyllene kålpudding

Gyllene kålpudding

Finstrimla kålen och koka den med 2 deciliter vatten i en kastrull tills den har mjuknat, cirka 15 minuter
Portugisisk oxfilé med Madeirasås

Portugisisk oxfilé med Madeirasås

Skiva köttet i 2 cm tjocka bitar. Salta och peppra och bryn i smör i het panna på båda sidor. Lägg sedan upp på ett ugnssäkert fat och ställ svalt
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Ingredienser Portioner. 8 1 1/2 kg oxfilé 2 tsk salt 3 krm peppar 1 msk olja 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Madeirasås

Madeirasås

Häll soja och vin i stekpannan där du stekt kött. Späd med grädde. Red med maizena. 3 tsk soja. 8 msk madeiravin
Galette de Pérouges

Galette de Pérouges

Det är över tio år sedan jag senast hade en riktig semester. Det vill säga ledig tid från ett arbete. Jag hade sparat ihop pengar för en resa ända till Frankrike
Gammaldags slottsstek

Gammaldags slottsstek

Bryn köttet runt om i smöret. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Skala lök och morötter och skär i bitar
Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölk, ägg och ströbröd i en stor skål. Låt stå någon minut medan du skalar och river lök ner i samma skål
Tomatsalsa

Tomatsalsa

Hacka tomaterna. Blanda med övriga ingredienser till salsan. 3 st tomater. 1 msk hackad rödlök. 1⁄2 tsk finhackad röd spansk peppar
Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram färskpotatis(ar) 2 msk vitvinsvinäger 4 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta(or) 1 msk fransk senap , ljus 0 vitpeppar 0 salt 0,5 kruka(or) färsk persilja , 3 msk, finhackad 0,5 kruka(or) färsk gräslök , 3 msk, hackad 2 msk kapris Köp receptet
Blomkålspuré

Blomkålspuré

Blomkål kanske inte är allas favorit, men det måste blomkålspuré vara. Blomkålspuré. Så gör jag. 3 potatisar

Viltskav med enbär och messmör

Fräs viltskavet i omgångar i hälften av fettet. Ta upp köttet. Fräs sedan svamp och purjo i resten av fettet
Nikkaluokta soppa

Nikkaluokta soppa

Snitta, skölj och strimla purjolöken och paprikan, finstrimla vitkålen. Stek färsen i en teflon/gryta. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, paprika, kål, lök, vatten och buljongtärning och koka ca 10 minuter
Gulaschsoppa med äkta ungerska happy spices!

Gulaschsoppa med äkta ungerska happy spices!

En riktigt god och mustig gulaschsoppa får man om man vågar gå lite på känsla och inte följa ett recept till punkt och pricka, smaka av och SMAKA AV, om och om igen under tillagningen