Potatismos 1 kg potatis 2 tsk salt 1 tsk aromat 2-2,5 dl standardmjölk 0,5 dl grädde 50 g smör
Gräddig renskav 2 pkt renskav, à 480 g 2 gul lök, skivad 50 g smör 4 dl vispgrädde 1 msk kalvfond 1 msk svartvinbärsgelé 10 enbär, krossade ev 4 msk messmör salt och vitpeppar
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. 1 Putsa köttet och skär i lite större bitar. Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn
Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Serverasmed lingon och pressgurka. Gör färdigt potatismosetmed mjölk, smör och kryddor. Mixa sedan ihop linser, ris, stekt lök och potatis tillsammans med kryddorna till en lagom tjock smet
Undertiden torsken står i ugnen så gör du potatismosen, skala potatis och tärna den och koka upp i vatten med lagon salt så potatisen blir mjuk, häll sen bort vattnet
Gräddig löksås. Smaka av med salt och svartpeppar. Potatismos. Koka upp mjölken med lagerblad och peppar. Pressa potatisen och blanda upp med mjölk och smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.