Zeinas Lättbakade bröd
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Zeinas Lättbakade bröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 stort runt bröd
  • 3 dl vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst
  • 1 msk olja
  •  
  • Pensling
  • Äggula
  • 1 msk vatten
  • 1 msk nigella- eller sesamfrön

Beskrivning

    Gör såhär:
    Lös upp jästen i ljummet vatten och låt stå i 10 minuter. Häll i mjöl, socker, salt och knåda degen ordentligt. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen är för kladdig. Knåda degen smidig i 10 min för hand eller bakmaskin. Forma degen till en boll, ringla lite olja över degen och i bunken. Täck med en plastpåse, låt jäsa i kylen över natten eller 1 timme i rumstemperatur.
    Klä en form med bakplåtspapper. Häll ut degen direkt i formen och tryck ut degen till ett runt bröd med fingrarna. Täck och låt jäsa 1 timme.

    Värm ugnen till 200°. Blanda äggulan med vattnet, pensla brödet. Strö på sesam- eller nigellafrön. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 35 min. Låt brödet svalna på ett galler under bakduk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.