Receptet kommer ursprungligen från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red). Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Receptet hittade jag hos Fikastunder. Har man inte tid eller ork att sätta igång ett bak på morgonen är nattjästa frallor ett utmärkt alternativ med minimal arbetsinsats
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i tre bitar. Forma till runda bröd. Platta ut dem lätt med handen och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Tillsätt saltet på slutet. Bryt loss brödrutorna vid servering. Låt svalna på galler under bakduk. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med mjölken
Receptet hittade jag på matklubben. Vem denna "latmaja" är har jag ingen aning om, men eftersom det var så brödet kallades i originalreceptet så får det väl heta det här också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.