Vit glögg
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Vit glögg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • *Sockerlag
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tunna apelsinskalsstrimlor, ca 4 cm
  • *Vin
  • 1 hel flaska lite sött vitt vin
  • *Sprit
  • 2-3 dl Brännvin special
  • *Kryddor
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • russin
  • *Servering
  • russin
  • sötmande

Beskrivning

    Koka en sockerlag av vatten och socker. Låt svalna.

    Skär tunna strimlor av apelsinens skal.

    Blanda sockerlagen, vinet och alla övriga ingredienser utom mandeln. Värms försiktigt upp till kokpunkten. Får inte koka.

    Servera med mandel och eventuellt fler russin.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.