Pressa över saften från två apelsiner, knäck äggvitorna och häll på rejält med kanel och kardemumma. Det finns bra alternativ, helt klart, men jag vill gärna ha den där müslin med lite crunchkänsla och de är inte direkt sockerfria
Bjud av glöggen i glas med skivor av clementin och hel kanelstång. Men när den helt mirakulöst var spårlöst försvunnen från hyllan i det stora skafferiet, var det enda rätta att ta försommarens syrensaft i hampan, och tillreda den med kryddorna
1 dl grädde 300 g vit choklad 1 tsk Santa Maria Kardemummakärnor 2 msk florsocker. 1 dl grädde 300 g vit choklad 1 tsk Santa Maria Kardemummakärnor 2 msk florsocker
vit. Vispa i smöret växelvis med sockret. Blanda apelsinskal, pressad apelsin och eventuell Cointreau. Garnera tårtan med passionsfrukt och halverade kumquats
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt fluffigt. En fräsch och härlig smakkombination av apelsin och choklad och en gnutta kanel, perfekt till en kall regnig höst dag
Vit chokladtryffel medapelsin och saffran, lyxigt julgodis. Hacka eller riv den vita chokladen fint. Efter en långpromenad i skogen och korgen full med granris så har hemmet dekorerats och adventsljusstaken lyser och gör mig sällskap i köket
Vad som hade varit gott är en vit kladdkaka, men den är tyvärr uppäten. Kladdkaka med smak av apelsin. Svårt med motivationen så här i slutet av terminen
När all choklad har smält och massan bivit flytande och glansig är den klar. Dessa dekorerades med ouppvispad mörkchoklad ganache som det även kommer ett recept på längre ner
Skär ut filéer av apelsinerna, allt vitt och skin ska bort. Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Smält halva burken mascarpone ihop med den vita chokladen. Toppa medkardemumma och blåbär. Den kan man smaksätta hur man vill tex med lakrits eller vanilj
Resultatet blev en cocktail med smak av vit choklad, apelsin och espresso. Servera med valfri garnering jag använde mig av små snurror av apelsinskal och lite riven, mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.