Vegansk gulasch.
Matilda
Matilda

Vegansk gulasch.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g vegostrips
  • 1 dl belugalinser
  • 2 st morötter
  • 1 st paprika
  • 2 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd chili
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2-3 lagerblad
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1,5 msk mörk kinesisk sojasås
  • ev 1 dl rödvin
  • 4-5 dl vatten
  • salt och peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Börja med att hacka alla grönsaker och rotfrukter: hacka morötter och lök i små bitar. Finhacka vitlök. Skär paprika och potatis i små botar. Hacka chilin fint.

    2. Hetta upp en kastrull med olja, lägg i paprikapulver och låt fräsa.

    3. Slå på alla grönsaker, rotfrukter, lök och chili. Fräs på medellåg värme i några minuter. Tillsätt vegostrips och tomatpuré, fräs ytterligare 3 minuter så allt blandas.

    4. Slå på krossade tomater, vatten och vin om du vill ha det, tillsätt sedan fond, sojasås och lägg i lagerbladen.

    5. Skölj linserna och lägg i grytan. Låt koka under lock på låg värme i ca 25 minuter. Späd med ev. extra vatten om du behöver det så grytan inte kokar torrt.

    6. När grytan kokat klart, smula ner timjan samt smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk finskuren persilja.

    Tillbehör: servera med fraiche och bröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.