Stjälp upp på bakplåtspapper. Lägg över rullen på plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och grädda på 200º i 20 minuter. Strö över ost och gratinera på 225° i 10 minuter
Advent är här och första ljuset brinner i staken och om några veckor knackar julen på dörren. Oftast lagar jag potatis- och purjolökssoppa, med ordentligt med grädde, och till den serverar jag kallrökt lax
Fyll på med nytt vatten så det täcker köttet och grönsakerna. Tärna upp köttet i 2-3 cm stora tärningar. Häll i ca 4 dl buljong och grädden och låt koka sakta i 5-10 minuter
Skölj och skiva purjolöken. Skala morot och palsternacka och skär i bitar. Dela broccolin i buketter. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i purjolök, morot och palsternacka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.