Ugnsbakad lax på sötpotatis i kokosgrädde
annagl
annagl

Ugnsbakad lax på sötpotatis i kokosgrädde

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lax
  • 1 st Sötpotatis
  • 0.5 st Purjolök
  • 600 g Laxfilé
  • 2 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 2 msk Färsk ingefära
  • 0.5 tsk Chiliflakes
  • 1 msk Grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk Salt Fint
  • 250 ml Kokosgrädde
  • 0.5 dl Vatten
  • 1 st Lime
  • 1 msk Sesamfrö
  • 0.5 st krukor Koriander - färsk
  • Tillbehör
  • 400 g Basmatiris
  • 150 g Haricot Verts Färsk

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut och tina laxen om den är fryst.

    2. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

    3. Lax: Skala sötpotatisen och skär den i 1/2 cm tunna skivor.

    Skölj och strimla purjolöken. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över.

    4. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda vitlök, ingefära, chiliflakes, grönsaksbuljong, salt, kokosgrädde och vatten i en kastrull. Sjud upp och tillsätt skal och saft från limen och häll såsen över lax och grönsaker i formen. Strö över en nypa extra salt på fisken och sätt in i ugnen ca 25 min.

    5. Tillbehör: Förväll haricots vertsen i en kastrull med saltat vatten ca 2-3 min. Sila av vattnet och lägg upp bönorna i en skål.

    Strö sesamfrön och finhackad koriander över laxen och servera tillsammans med ris och haricots verts.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.