4-6 port 1 lax eller regnbågsfilé, ca 1,5 kg Grovt salt Smält smör Citronpeppar dill Sås. 3 dl vispgrädde Majonnäs, efter smak Vitlök, pressas Halv citron, saften salt o peppar Strö ut grovsalt i en långpanna, ca 0,5 cm tjockt, lägg laxfilénmed. 1 lax eller
Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbitenovanpå. Salta och peppra laxen. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den
Godmorgon, däckade fint i sängen i går utan att hinna kika in här, tanken var det men förkylningen kom som ett brev på posten så det fick bli idag istället
Lägg laxenpå kålen och krydda fisken med salt och peppar. Lägg upp kål och laxpå tallrik, toppa med Imat fraiche, forellrom, strimlad purjolök och dill
vanlig påsaltbädd och så pestolax, som jag älskar. Barnen äter sin laxmed broccoli, ärtor och äggsmör och jag ÄLSKAR brysselkål, så jag gjorde lite av varje att äta till
När den väl sattes fram på bordet så åt även jag som nyss var mätt med god aptit såklart. Strö saltet i formen och lägg fisken med skinnsidan ner i saltet
På bilden serverades laxenmed smör- och dillfrästa småmorötter samt haricots verts. Dill till fisk får mig att tänka på smörstekt makrill på en camping på västkusten, barndomsminnen
UGNSBAKADLAXMEDSESAMFRÖNLax, färska eller frysta portionsbitar, tänk på att beräkna lite mer än vanligt per person för det är inget ris eller potatis till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.