Nya recept

Nya recept

Gräddig svartkål med citronkyckling

Gräddig svartkål med citronkyckling

Marinad. Blanda olja, soja, pressad vitlök, honung, citronsaft, timjan och balsamvinäger. Lägg i kycklingen och marinera i kylen, 1 timme
Lyxig blomkålssoppa

Lyxig blomkålssoppa

Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lax i ugn med färsk spenat

Lax i ugn med färsk spenat

Spenaten som jag sådde i vintras har gett otroligt fin skörd och nu är den på väg att gå i blom så nu äter jag spenat så gott som varje dag här hemma
Värmande soppa med blomkål och purjolök

Värmande soppa med blomkål och purjolök

Vad passar bättre än en god och värmande soppa dessa ruggiga novemberdagar. Den här soppan är en gammal favorit hos oss, den är så enkel att göra och smakar underbart gott
Glutenfri Raggmunk

Glutenfri Raggmunk

Foto. Theres Lundén. Ibland längtar man verkligen efter svensk husmanskost. Denna variant av raggmunk är gjord på mandelmjöl istället för vetemjöl
Chilirostade rotfrukter och grönsaker

Chilirostade rotfrukter och grönsaker

Under början av 2013 har det blivit väääääldigt mycket rotfrukter på vårt middagsbord. Minstingen har eksem och magknip, och därför undviker jag att äta "de vanligaste allergenerna" (nötter, tomater, citrusfrukter, paprika, jordgubbar, ananas) och har dragit ner rejält på "de vanligaste gasbildarna" (kål i de flesta former, lök)
Stuvade makaroner

Stuvade makaroner

Koka upp vatten och salt i en kastrull. Slå i makaronerna och koka dem i 5-6 minuter. Gör såsen under tiden
Kesoplättar

Kesoplättar

250 g keso 1 msk fiberhusk 2 st ägg ca 25 g smör att steka i. 1 dl vispgrädde ca 100 g hallon
Glutenfria solrosfrallor

Glutenfria solrosfrallor

Underbart luftiga och goda frallor med havregryn och solrosfrön som ger en lite nötig smak och mycket fibrer och mineraler