Vanligtvis gör jag gravlaxsås med bara olja som bas, men denna gång hade jag även i lite majonäs. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle i matberedaren eller vispa med en elvisp
På midsommar och nyårsafton är den stående vickningen i min familj min mosters Kräftströmming. Det finns ingen i hela världen som kan göra en lika god kräftströmming som min moster och man bara längtar efter att klockan ska närma sig småtimmarna så man får äta den tillsammans med gott knäckebröd
Knäck 1 ägg i en bunke och tillsätt ½ msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm salt och vispa. Tillsätt 1½ dl neutral olja droppvis och vispa hela tiden tills den tjocknar
Och givetvis ett gott bröd. Uppkäftigare soppa får man leta efter. Den är mustig och smakrik som få. Riktig ungersk gulasch görs på grytbitar, paprika och kummin
Gjorde till lunch i dag bananplättar. Så gott. Här får du receptet. Bananplättar på mittvis. 2 port. Mosa 1 banan2 ägg1 msk fiberhusk2msk kokosmjöl ( som jag krossat själv)1 tsk vaniljpulver0,5 dl grädde
Paella på mittvis  Den paellan vi åt i Spanien var rena rama turistfällan. Gjorde den ikväll, på mitt egna lilla vis och insåg att det gick väldigt fort
Smörstek fjällöring och rotsakermed en Nantua såsReceptet för 4 personerIngredienser. 4 st öringfiléeren liten bukett broccoli i små knyten4 st potatisar skalade och delade i fyra delar2 st morötter i skivor1 st gul lök i skivor½ liter kräftfond1 dl grädde1 tsk tomatpurésalt och peppar½ tsk socker½ dl vitvin1
Vi brukar köpa “veckopåsen” och där får man bland annat får med sig fläskschnitzel hem. Vi har en väldigt fin köttaffär nära oss som säljer krav märkt och närproducerat kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.