Koka mathavre/matvete enligt anvisning.
?️
Blanda balsamico och senap till dressingen, vispa i oljan sist, salta.
?️
Blanda gurka, tomat, rödlök, avokado persilja och chili med den kokta mathavren.
?️
Häll bort vätskan från tonfisken och vänd runt tonfisken i dressingen.
?️
Rör ner tonfisken med dressingen i salladen.
?️
Idag kör vi favorit i repris med en liten modifiering så salladen innehåller lite mindre points. Blanda gurka, tomat, rödlök, avocado och sallad med den kokta mathavren samt lite av dressingen
Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret, som vispas i lite i taget. Både botten och fyllning görs med fördel dagen innan tårtan ska serveras, men lägg inte ihop den förrän strax innan servering
Men man kan väl säga att vi har spenderat den på ett väldigt produktivt sätt, källaren har rensats ur (vi hade ju en liten vattenläcka där för ett tag sedan) och lådor med grejor som ska skänkas till loppis har packats ihop
Vad gör de, nu har jag massor med lakritskola istället. 7 bitar Kick lakritsgodis (eller 150 gram. 7 bitar Kick lakritsgodis (eller 150 gram 30 stycken av de små som finns bland lösgodiset)
Tonfisksalladmed smaksatt keso och avokado. Blanda keso med fnhackad rödlök, röd rom och svartpeppar. Lägg en hög med sallad på en tallrik och fyll på med valfria grönsaker, tonfisk i vatten, avokado och många klickar med kesorörar
Blanda riset med salladen och lägg upp på tallrikar. Garnera med dill. Smaka av med salt och peppar. Servera till salladen med rostat bröd, olja och pressad citron
Det behövs inte så mycket tid på förberedningen, man tar helt enkelt vad som kyl, frys och skafferi erbjuder och blandar samman med fantasi och inspiration och så plötsligt står man där med ett fat av godsaker att sätta i sej
Och det är inte så konstigt för den är ju fylld med underbara smaker och härligt matig. Varje gång man gör tonfisksallad så tänker man att man gör det för sällan
En sill från Västerhavet har ett förhållandevis kort huvud jämfört med en strömming från Östersjön. Både billig och smarrig och idag gör jag en gammal favorit från mormor och mamma med inspiration från Leif Mannerström, Mr sill&strömming himself
Servera med kokt eller pressad potatis och snabbgurka eller pressgurka. Smörj “pottan”, strimla morötterna tunt och lägg i, toppa med laxen i portionsbitar, dilla, peppra och salta
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Lägg upp på ett fat och toppa med äggskivorna. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till salladen och garnera salladen med dill och citronklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.