Tiramisú
saraa_
saraa_

Tiramisú

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 200 g Mascarpone
  • 2 Ägg
  • 12 st Mandelskorpor
  • 60 g Socker
  • 4 msk Amaretto
  • 1.5 dl Espresso
  • Riven Choklad 70%

Beskrivning

    1. Separera äggulan från vitan. 

    2. Vispa gulan, socker och amaretto i en skål.

    3. Värm vatten i en kastrull. Placera skålen ovanpå och vispa i ca 5 min, tills smeten tjocknat.

    4. Ta av skålen från kastrullen och fortsätt vispa till smeten kallnat.

    5. Tillsätt mascarponen lite i taget.

    6. Vispa vitorna till skum och vänd ner det i smeten.

    7. Häll kaffet i en djuptallrik och doppa kexen i kaffet och lägg dem i portionsskålar.

    8. Täck dem med ett lager kräm. Lägg på ett lager kex och täck med resten av krämen.

    9. Toppa med den rivna chokladen, täck och låt vila i kylen över natten eller några timmar. 

    Ät och njuut ?

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.