Smula ner jästen i en skål och tillsätt kallt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Min allra första Tiramisu men absolut intesista. Jag har en förkärlek till dessert serverad iglas. Förstår inte att jag inte gjort denna förut då jag är en riktig sucker för kaffe och kaffesmak
Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. Det är en klassisk, italiensk efterrätt, och det finns en mängd olikavarianter på den
Den blir bara godare av att stå ett tag, tiramisun kan även förberedas dagen innan. Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret, vispatill en jämn och pösig smet
Varva jordgubbsmousse och kex i fyra dessertglas. Mixa eller mosa jordgubbarna med florsockret. Vispa grädden och blanda med philadelphiaosten och jordgubbarna
Fantastisktiramisu gjort på mittvis utan likör. Krämig och ljuvligt god. Förbered den gärna dagen innanservering för godast smak och bäst konsistens på tiramisun
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao. 12 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas). 112 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.