Mixa digestivekexen i matberedaren med kniven monterad. Vispa samman crème fraiche med kesella, exotisk juice, fruktsocker, vaniljsocker, ägg och salt i en bunke
Mixa eller mosa jordgubbarna med florsockret. Varva jordgubbsmousse och kex i fyra dessertglas. Vispa grädden och blanda med philadelphiaosten/mascarpone och jordgubbarna
Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Gillar upplägget att man har sin egen lilla portion av dessert och att ingen annan kan/ska gräva runt i den, haha, och sen ser det ju oftast fint ut också med upplägg i glas då man ser desserten även från sidan så att säga
Rör samman mascarpone med lite av vaniljvispen och tillsätt sedan resten. Lägg hälften av mandelbiskvierna med lite av kaffe- och kahlúalagen i botten på små glas eller koppar
Jag var lite skeptiskt till det här med att ha kaffet i desserten. Efter att ha efterforskat lite på nätet så insåg jag att det var bäst att jag gjorde min egna variant med smaker jag vet jag tycker om
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
En liten charmig Påskdessert medJordgubbsmousse i en chokladkopp gjord med en miniballong som doppats i choklad och en platta på ett utstansat smörgåsrån, toppat med godispåskägg och lite rosa sockerströssel, men man kan ju naturligtvis toppa med vad som helst som man tycker om
Ta med en liten sked av kaffe- och likörblandningen och droppa lite av blandningen över kexen. Bred ett lager av mascarponekräm över kexen, varva därefter kex och kräm, avsluta med ett lager kräm
För ungefär tre månader sedan när min guddotter fyllde tre år bakade jag en BarbieTårta , det blev två lager medjordgubbsmousse och ett lager med en variant på vaniljkräm
Jag rekommenderar dock att det är med antingen rivet lime eller citron skal i receptet eftersom att det behövs extra smak när desserten är utan tillsatt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.