Tinas smörgåstårta
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Tinas smörgåstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grund
  • 36 st formfranska, vit
  • mjölk, att fukta tårtan med
  • 1 dl majonnäs
  • Fyllning 1
  • 1 ask leverpastej
  • 1 burk(ar) crème fraiche
  • 0,5 dl grädde, (eller mer, beror på hur tunt du vill ha det)
  • 3 dl smörgåsgurka, hackad, (ta mer om du känner för det)
  • 0,5 huvud isbergssallad, hackad
  • Fyllning 2
  • 3 burk(ar) Mimosasallad, a´200 g
  • 300 gram rökt skinka
  • Fyllning 3
  • 3 burk(ar) räksallad , a´200 g
  • 8 st ägg, kokta

Beskrivning

    1. Fyllning 1: Mixa leverpastej, créme fraiche, gurka och grädden.
    2. Lägg ut 9 brödskivor som du fuktar lite med mjölk.
    3. Bred ut pastejblandningen och strö över isbergssalladen.
    4. Lägg ut 9 nya skivor och fukta med mjölk.
    5. Fyllning 2: Bred ut mimosasalladen över brödet.
    6. Mixa skinkan och strö det över mimosan.
    7. Lägg ut 9 nya skivor och fukta med mjölk.
    8. Fyllning 3: Bred ut räksalladen över brödet.
    9. Strimla eller hacka äggen. Bred ut över räksalladen.
    10. Lägg på nytt lager med 9 brödskivor.
    11. Plasta in tårtan till nästa dag. Den blir godast om den fått stå över natten men givetvis kan du äta den direkt.
    12. Bred över ett tunt, tunt lager av majonnäs över hela tårtan och garnera efter tycke och fantasi! tex; ost, skinka, räkor, salladsblad, kokt ägg, tomat, persilja, gurka, druvor m.m

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.