Skaldjur, kaviar

Skaldjur, kaviar

Sparrissoppa med laxromcrostini

Sparrissoppa med laxromcrostini

1. Skär bort den nedre lite träiga delen på sparrisarna och dela resten i bitar. 2. Hetta upp en kastrull med smör och stek löken mjuk utan att den tar färg
Lyxig löjromspotatis

Lyxig löjromspotatis

1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. 2. Skiva potatis och citron i cirka 5 millimeter skivor, lägg på bakpappersklädd plåt, ringla på olja, salta och peppra
Smakrik romsås

Smakrik romsås

Blanda samman yoghurt, dijonsenap, rödlök, rom och dill. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ kallt i väntan på servering
Krabbsås till pasta

Krabbsås till pasta

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja i. Hacka stjälkselleri och schalottenlök fint. Fräs i olivoljan utan det tar färg
Räksoppa

Räksoppa

Dela lök och morötter i grova bitar. Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Fräs tomatpurén, räkskal och rotfrukterna i fem minuter
Romsås

Romsås

Blanda alla ingredienserna. Smaka av med vitpeppar. 2 dl crème fraiche. 50 g röd stenbitsrom. ½. dl hacka färsk dill
Endiveblad med romröra

Endiveblad med romröra

Blanda gräslök, löjrom, majonnäs och kesella. Ställ kallt till servering. Fördela på endiveblad och lägg upp på fat precis innan serveringen
New England Clam Chowder

New England Clam Chowder

Häll av musselspadet (mensläng det inte). Skär fläsk och potatis i tärningar och hacka löken. Fräs fläsk och lök i smör i en kastrull eller soppgryta tills det fått lite färg
Räksnittar

Räksnittar

Räksnittar. 30 september 2017 @ 21. 16. Så goda små snittar att ha till fredagsmyset med lite ostar, snacks och vin