Tex-mex har nästan blivit vår nya husmanskost och det finns mängder av smarriga recept på olika varianter av rätter att tillgå. Tacopaj är gott och går alltid hem! Här har vi ett härligt recept med kryddig färs och paprika under ett krämigt ostlager, toppat med tomat och feferoni. Njut av den med familj eller vänner.
Ingredienser
Vetemjöl
4
dl
Salt
½
tsk
Bakpulver
2
tsk
Margarin flytande 80%
½
dl
Mjölk 0,5%
1½
dl
Lök
1 st,
gul/gula
Nötfärs 10%
Margarin flytande 80%
1
tsk
Salt
1
tsk
Chilipulver
1
tsk
Spiskummin
½
tsk
Paprikapulver
1
tsk
Oregano
1
tsk
Vatten
1
dl
Paprika
1 st,
röd
Fraiche 5%
2
dl
Majonnäs, lätt 32%
2
msk
Svartpeppar
1
krm
Tomat
2
st
Feferoni
8
st
Ost riven 17%
1
dl
Beskrivning
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, salt och bakpulver, tillsätt margarin och mjölk och rör ihop till en deg. Kavla ut degen tunt och lägg den i en smord pajform. Förgrädda i ugn 10-15 minuter.
Hacka lök. Bryn färs och lök i margarin i en stekpanna. Krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver och oregano. Häll på vatten. Skär paprika i små bitar och blanda ner. Låt puttra i 10 minuter. Lägg färsröran i pajskalet.
Rör ihop fraiche, majonnäs och peppar. Bre blandningen över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med feferonin. Strö till sist över den rivna osten. Grädda i ugn i ca 20 minuter.
Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad
Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg
Idag får du recept på en tacopaj som jag gjorde för ett tag sedan. Det finns flera olika recept på tacopajer, denna har ett krämigt täcke över sig som ger en god smak
Vi åt en jättegod tacopaj på nyårsafton och sedan har några av er läskat mig på instagram med att ni ätit tacos i olika former så nu har även vi ätit tacopaj här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.