Tacopaj
catrineyngbro
catrineyngbro

Tacopaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • SmartPoints per portion
  • Total tid
  • 1 tim 10 min
  • Förberedelse
  • 20 min
  • Tillagningstid
  • 50 min
  • Portioner
  • Svårighetsgrad
  • Medel
  • Tex-mex har nästan blivit vår nya husmanskost och det finns mängder av smarriga recept på olika varianter av rätter att tillgå. Tacopaj är gott och går alltid hem! Här har vi ett härligt recept med kryddig färs och paprika under ett krämigt ostlager, toppat med tomat och feferoni. Njut av den med familj eller vänner.
  • Ingredienser
  • Vetemjöl
  • 4 dl
  • Salt
  • ½ tsk
  • Bakpulver
  • 2 tsk
  • Margarin flytande 80%
  • ½ dl
  • Mjölk 0,5%
  • dl
  • Lök
  • 1 st, gul/gula
  • Nötfärs 10%
  • Margarin flytande 80%
  • 1 tsk
  • Salt
  • 1 tsk
  • Chilipulver
  • 1 tsk
  • Spiskummin
  • ½ tsk
  • Paprikapulver
  • 1 tsk
  • Oregano
  • 1 tsk
  • Vatten
  • 1 dl
  • Paprika
  • 1 st, röd
  • Fraiche 5%
  • 2 dl
  • Majonnäs, lätt 32%
  • 2 msk
  • Svartpeppar
  • 1 krm
  • Tomat
  • 2 st
  • Feferoni
  • 8 st
  • Ost riven 17%
  • 1 dl

Beskrivning

    Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°.
    Blanda mjöl, salt och bakpulver, tillsätt margarin och mjölk och rör ihop till en deg. Kavla ut degen tunt och lägg den i en smord pajform. Förgrädda i ugn 10-15 minuter.
    Hacka lök. Bryn färs och lök i margarin i en stekpanna. Krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver och oregano. Häll på vatten. Skär paprika i små bitar och blanda ner. Låt puttra i 10 minuter. Lägg färsröran i pajskalet.
    Rör ihop fraiche, majonnäs och peppar. Bre blandningen över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med feferonin. Strö till sist över den rivna osten. Grädda i ugn i ca 20 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.