Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även bakpulvret för att det ska bli jämt blandat. Häll filmjölken och sirapen i en annan bunke och blanda ihop det
Rensa böcklingen. Lägg böcklingen i en ugnsfast form. Bred kaviarn över böcklingen, tillsätt den strimlade purjolöken och häll till sist över vispgrädden
Sätt på pastavatten. Putsa och skär filén i mindre bitar. Strimla paprikorna. Fräs oxfilén i smör en kort stund, strö över mjölet och rör om så att ev mjölklumpar försvinner
En kaka som aldrig sitter fel, går att bjuda på i alla sammanhang genom att bara variera tillbehör. 2 ägg2 ½ dl mjöl3 dl socker2 tsk vaniljsocker150g margarin/smör4 msk kakao(50g mörk choklad)Blanda alla torra ingredienser
Tillagning. 1. Skala och hacka löken och paprikan. Finhacka chili och pressa vitlöken. 2. Bryn lök och paprika i olivolja, tillsammans med färsen tills de fått färg
Idag så har min syster dotter Stina vart hos och hälsat på. Det är alltid lika roligt när hon kommer. Vi kokade citrusmarmelad med mandariner och citron till helgens frukostar
Nästan alltid när vi använder jasminris så byter vi ut lite av vattnet mot kokosmjölk. Riset blir extra kladdigt, så som vi vill ha det, och smaken blir något extra
Dolmades är verkligen en av mina absoluta favoriter förrätter på en mezetallrik. Är jag ute och äter på en restaurang som serverar hemmagjorda dolmades tar jag alltid in en tallrik tillsammans med diverse röror
Grekisk linsoppa, som heter Fakes i Grekland, är en av mina absoluta favoritsoppor. Jag har ätit soppan sen jag var barn och det är en riktig klassiker hemma hos mig och min familj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.