Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även bakpulvret för att det ska bli jämt blandat. Häll filmjölken och sirapen i en annan bunke och blanda ihop det
Sätt på pastavatten. Putsa och skär filén i mindre bitar. Strimla paprikorna. Fräs oxfilén i smör en kort stund, strö över mjölet och rör om så att ev mjölklumpar försvinner
En kaka som aldrig sitter fel, går att bjuda på i alla sammanhang genom att bara variera tillbehör. 2 ägg2 ½ dl mjöl3 dl socker2 tsk vaniljsocker150g margarin/smör4 msk kakao(50g mörk choklad)Blanda alla torra ingredienser
Tilltugg med ädelost balanserar fint glöggens finstämda sötma. 1. Mixa osten, crème fraiche och mandlarna i en matberedare (mandlarna separat så att de blir finhackade)
Tillagning. 1. Skala och hacka löken och paprikan. Finhacka chili och pressa vitlöken. 2. Bryn lök och paprika i olivolja, tillsammans med färsen tills de fått färg
Idag så har min syster dotter Stina vart hos och hälsat på. Det är alltid lika roligt när hon kommer. Vi kokade citrusmarmelad med mandariner och citron till helgens frukostar
Nästan alltid när vi använder jasminris så byter vi ut lite av vattnet mot kokosmjölk. Riset blir extra kladdigt, så som vi vill ha det, och smaken blir något extra
Dolmades är verkligen en av mina absoluta favoriter förrätter på en mezetallrik. Är jag ute och äter på en restaurang som serverar hemmagjorda dolmades tar jag alltid in en tallrik tillsammans med diverse röror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.