luciachokladglögg
Ljuvliga och juliga glöggtilltugg

Ljuvliga och juliga glöggtilltugg

Tilltugg framtagna av några av Sveriges främsta matskribenter. Sött, salt och krispigt. Välkommen in i en god värld!
Chockoforos

Chockoforos

Korv- och russinspäckad choklad för den som vågar. Finhacka minisalamin, russin och hasselnötter var för sig
Blåmögelbollar i krossade pepparkakor

Blåmögelbollar i krossade pepparkakor

Läraren och matbloggaren Linda Råbergs juliga blåmögelbollar rullade i pepparkakskross. Mosa osten och rör ihop med smetana/crème fraichen
Mumsiga dadlar med ädelost

Mumsiga dadlar med ädelost

se och Monika Österheim,vinochmatguiden. 1. Snitta dadlarna på mitten. 3. Lägg i bitar av ädelost. Servera som tilltugg eller som tillbehör på julbordet
Maries chèvrechock

Maries chèvrechock

Kör skalade mandlar, crème fraiche, getost och honung i en mixer (mandlarna separat så att det blir ordentligt finhackade)
Stinas ädelmums

Stinas ädelmums

Mixa osten, crème fraiche och mandlarna i en matberedare (mandlarna separat så att de blir finhackade)
Stjärnaniskola med salta mandlar

Stjärnaniskola med salta mandlar

Beroendeframkallande kola med sting och julig stjärnanis. Blanda grädde, stjärnanis, socker och ljus sirap i en tjockbottnad kastrull och koka på medelhög värme