Saffransskorpor
luciachokladglögg
luciachokladglögg

Saffransskorpor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3.5 2 röster

Ingredienser

  • 120 g Smör
  • 120 g Socker
  • 300 g Vetemjöl
  • 60 g Ägg
  • 2,5 g Bakpulver
  • 15 g Vaniljsocker
  • 1,5 g Hjorthornsalt
  • 1 påse Saffran
  • 50 g Hackad mörk choklad
  • 50 g Rostade hasselnötter

Beskrivning

    Blanda alla ingredienser till en deg.
    Dela degen i tre bitar.
    Rulla ut degen till plåtens längd.
    Baka på 200 grader i ca 20 minuter.
    Tag ut och låt svalna.
    Skär ca 1 cm skivor och lägg upp på plåt och torka i 160 grader ca 20 minuter.

    Av: Håkan Johansson

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.