Håkans Saffransdeg
luciachokladglögg
luciachokladglögg

Håkans Saffransdeg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 500 g Mjölk
  • 50 g Jäst
  • 1250 g Vetemjöl
  • 250 g Socker
  • 250 g Smör
  • 1 st Ägg
  • 10 g Salt
  • 1 påse Saffran

Beskrivning

    Blanda alla ingredienser i en köksmaskin ca 2 minuter långsamt. Öka hastigheten och knåda degen ca 5-6 minuter. Lägg degen i en skål och täck med plast och låt jäsa ca 30 minuter. Dela upp degen i 60 grams bitar och rulla ut lussekatter. Lägg på plåt och låt jäsa ca 1 ½ timme till 2 timmar. Sätt in i ugn på 220 grader och baka i ca 6-7 minuter. Tag ut och pensla med ett ägg.

    Av: Håkan Johansson, världsmästare i bakning och "World baker of the year 2015".

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.