Sojamarinerad Fläskfilé
Simon Olofsson
Simon Olofsson

Sojamarinerad Fläskfilé

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g Fläskytterfile Färsk
  • 0.5 tsk Salt Fint
  • 2 krm Svartpeppar Malen
  • 1 msk Mat & Bak Smör
  • 1 msk Olivolja
  • Marinad
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Japansk soja
  • 1 msk Honung Flytande
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 2 st klyftor Vitlök Vanlig
  • Örtsmör
  • 100 g Mat & Bak Smör
  • 1 msk Franska Örter
  • 2 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • Tillbehör
  • 800 g Potatis Fast
  • 500 g Vanliga morötter
  • 0.5 tsk Salt Fint
  • 0.5 st Isbergssallat

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram smöret till örtsmöret och lägg i rumstemperatur.

    2. Marinad: Blanda ihop olja, soja, honung och balsamvinäger i en skål. Skala och pressa i vitlök.

    3. Kött: Ta bort fett och senor från fläskytterfilén och lägg den i en plastpåse tillsammans med marinaden. Marinera gärna över natten, eller minst 10 min.

    4. Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

    5. Kött: Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Salta och peppra ordentligt. Lägg över filén i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20-25 min eller tills filén har en innertemperatur på 65-68 grader.

    6. Tillbehör: Skala morötterna och skär dem i stavar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 4-5 min.

    7. Örtsmör: Vispa samman smöret med örtkryddan, gärna med en elvisp för att få ett luftigt och smakrikt smör. Smaka av med en nypa salt och peppar.

    8. Kött: Ta ut fläskytterfilén och låt den vila under en handduk ca 3-5 min innan du skär upp den.

    Servera med morötter, krossad potatis, strimlad isbergssallad och örtsmör

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.