Ok, det här receptet låter ju bara FÖR bra för att vara sant, och vi lovar, det är det!
Tänk er den ljuvliga smaken av Snickers, blandat med knapriga popcorn i en salig röra, det söta möter det salta och vi kan garantera att det här receptet kommer ni att vilja göra om och om igen!
Receptet kommer från bloggen Veronicas Cornucopia och det är ju som ni hör bloggaren Veronica som driver den. Veronica kommer från Wichita, Kansas och en av hennes stora passioner i livet har alltid varit mat och bakning, och så glada vi på myTaste är för det!
Håll tillgodo med detta grymma recept, ni bara måste spara det i era kokböcker!
Gör så här:
1) Förvärm ugnen till 90 grader.
2) Poppa kärnorna i en större gryta.
3) Smält smöret i en stor gryta och rör i sockret, majssirapen och saltet. Värm över medium hög värme, rör om ofta tills blandningen börjar koka.
4) Minska sedan värmen till medium och koka i 5 minuter. Avlägsna från värme och rör i bakpulvret. Häll över popcorn och blanda väl.
5) Överför till en stor bakplåt och baka i 1 timme, omrörning var 15: e minut. I slutet lägger ni till Snickers och baka i tre minuter till så att de smälter in i popcornen lite.
5) Sprid ut på bakplåtspapper och ringla över den smälta mandelchokladen på toppen.
6) Låt svalna lite innan servering
Tillagningstid: ca 1 timme, 30 minuter
Grader: 90 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/snickers-popcorn-5589412.html
) påminner om Snickers men känns många gånger mer "exklusiv". Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Rör runt tills chokladen blandat sig med de övriga ingredienserna. Skulle även säga att de passar som mellanmål, en till två bitar tillsammans med en banan
Med lite smak av kola ochchoklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Koka upp grädden med honung och salt och häll sedan den varma grädden över chokladen. Bästa dagen på hela året är här och jag hoppas ni får en strålande jul med mycket god mat och godis
Jag gjorde min egna version med hackad choklad, fudge och salta jordnötter och de blev galet goda. i en plastpåse och mosa med en kavel), smält smöret och blanda ihop
Båda är med mörk choklad som skal men har två olika fyllningar - kokos/vit chokladoch kola/jordnöt. Det var länge sen jag gjorde praliner senast och det är ju så kul att göra egna så det fick allt bli ett litet gäng med praliner
Cookiekaka medchoklad, dumlekola och jordnötter. Vaknade med en utbrytande förkylning som gjorde det lite extra segt att komma upp men efter min favoritsmoothie med blåbär, hallon och lakrits kände jag mig trots allt redo för att anta tisdagens utmaningar
Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Börja med att mixa 7 dadlar med två matskedar vatten, tills det blivit en pureé. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltade jordnötter och mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Klä en liten plåt eller form med plastfolie, lägg ena halvan av degen på folien och lägg sedan på en till plastfolie och pressa ut degen till en platta med händerna
Jag fick långväga snabb besök av min dotter och ville överraska henne med något gott efter middagen. Alla tyckte den var väldigt god även om vi hade lite brottom att ta ut den efter chokladen hade åkt på
Kärna ur och blötlägg dadlarna för att de enklare ska kunna mixas. Rulla i kokos, finhackade jordnötter eller Paulúns Paleo Supergranola som är full av nötter och frön
Glassen kan man smaksätta som man vill och denna medchokladoch jordnötter blir väldigt god. Lägg i en blender tillsammans med mjölk, jordnötter, kakao och vaniljpulver och mixa slätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.