Med lite smak av kolaochchoklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Lägg allt i en skål tillsammans medjordnötssmöret. Jordnötsganache. Koka upp grädden med honung och salt och häll sedan den varma grädden över chokladen
Dessa kakor bjöd jag mina klasskamrater på för någon vecka sen och alla älskade dem. Det är en knaprig kakbotten (nästan lite mördegsliknande) toppad med hemkokt kolasåsoch ett gott chokladtäcke på toppen – precis som twixgodis
En jätte god kola som du kan avända som fyllning på pajer ochkakor. Kola fyllning till pajer-kakor. Häll kola smeten på pajen/kakan och ställ in i kylen så att den får sätta en stund
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
-) Blanda sedan in lavendel och finhackad choklad. här är ett recept på tokgoda småkakortill 40 kakor. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. ta ut och gör 20 skivor av varje rulle. lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i 10 min i 200 C. 40 kakor. 100 g mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.