1. Vispa ägg & socker poröst.
2. Smält smöret på låg/medelhög värme. Smöret ska vara varmt men inte hett. Häll i farinsocker och se till att det löses upp. Häll i oljan, blanda väl.
3. Häll ner smörblandningen i äggsmeten och rör om väl. Vispa ej!
4. Blanda alla torrvaror i del 3 i en skål. Sikta sen ner det i äggsmeten och rör om försiktigt. Vispa ej!
5. Ta en springform på ca 24 diameter och lägg i bakplåtspapper. Häll i smeten och fördela jämnt i formen.
6. Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i ca 17-20 minuter i vanlig ugn. Håll koll på kakan. Kanterna ska vara fasta och mitten kan röra sig något.
7. När kakan är klar, ställ den direkt i kylen och låt svalna.
Segkladdkaka Ca. Jag gillade ändå den här, den blev ganska seg och chokladig. Kladdkaka blev det den här gången och det slog mig att jag aldrig lagt upp en kladdkaka här
Ingen vill ha en torr kladdkaka och med detta recept blir kakan seg ända ut i kanterna. Jag gillar detta recept då man använder både smör och olja, resultatet blir en riktigt seg kaka
Beroende på ugn och hur kladdig du vill ha din kladdkaka. Ugn 175*. Smält smöret i kastrull, bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Kommentarer
elsasahlberg
Värsta jag smakat, blev som kattmat och vadå lägga in i kylskåpet direkt efter man tagit ut den från ugnen? Det var det dummaste jag hört.
Logga in eller Registrera för att kommentera.