Seg kladdkaka
Bela Wesström
Bela Wesström

Seg kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 100 gram smör
  • 0,25 dl rapsolja
  • 1 dl farinsocker
  • Del 3
  • 4 msk kakao
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Beskrivning

    1. Vispa ägg & socker poröst.
    2. Smält smöret på låg/medelhög värme. Smöret ska vara varmt men inte hett. Häll i farinsocker och se till att det löses upp. Häll i oljan, blanda väl.
    3. Häll ner smörblandningen i äggsmeten och rör om väl. Vispa ej!
    4. Blanda alla torrvaror i del 3 i en skål. Sikta sen ner det i äggsmeten och rör om försiktigt. Vispa ej!
    5. Ta en springform på ca 24 diameter och lägg i bakplåtspapper. Häll i smeten och fördela jämnt i formen.
    6. Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i ca 17-20 minuter i vanlig ugn. Håll koll på kakan. Kanterna ska vara fasta och mitten kan röra sig något.
    7. När kakan är klar, ställ den direkt i kylen och låt svalna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.