Saffranskaka (glutenfri)
asa.frodin
asa.frodin

Saffranskaka (glutenfri)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 gram smör
  • 1 paket saffran, 0,5 gram
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 70 gram mandelmjöl
  • 80 gram potatismjöl
  • 150 gram glutenfri mjölblandning för bullar och mjuka kakor* (se nedan)
  • 1,5 dl Glutenfri havremjölk
  • GLUTENFRI MJÖLBLANDNING FÖR BULLAR OCH MJUKA KAKOR
  • 220 gram rismjöl, Ljust
  • 55 gram havremjöl
  • 50 gram mandelmjöl
  • 50 gram kokosmjöl
  • 160 gram potatismjöl
  • 55 gram majsstärkelse

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, blanda i saffran och låt det svalna något.

    Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt saffranssmöret till äggsmeten.

    Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke. Rör ned dem i smeten och rör även i mjölken. Häll smeten i en sockerkaksform med hål i mitten. (Smörj och "bröa" den med mandelmjöl).

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt den svalna helt i formen innan du vänder och skär upp kakan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.