Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
2. Vispa ägg, socker och saffran riktigt pösigt.
3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Blanda i det smälta smöret och vänd försiktigt ner vetemjölsblandningen varvat med mjölk. Rör till en jämn smet.
4. Fyll muffinsformarna till 3/4 och ställ på en plåt.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.
6. Känn med en sticka att de är klara. ta ur dem ur ugnen och låt svalna helt.
7. Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad eller i micro.
8. Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt den vita chokladen och vispa samman (det blir lite grynigt, men det ska vara så) avsluta med att ha i philadelphia och fortsätt vispa tills du har en len och fin frosting.
9. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa på cupcakesen. Dekorera med strössel.
Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser med luftiga tag. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len
Blanda i florsocker efter behag tills du får den smak och konsistens du vill ha på frostingenAnvänd en sprits med stooooor tyll för att få till snitsen på frostingen, eller bred på efter bästa förmåga om du saknar sprits
Fyll dem medchokladfrostingen. Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Det blir precis så med detta recept, men för att garanterat lyckas så ska dom stå i kylen över natten men sen njutas rumstempererade (jag brukar förvara dom i rumstemperatur sen också)
Citronmuffins med mörk chokladmousse och vitchokladfrosting på toppen, inte fel alls faktiskt. I går var en lång dag, en härligt lång dag tillsammans med ett härligt gäng tjejer
Medans muffinsen svalnar görs frostingen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ihop kesella, philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och pepparmintsarom till en jämn smet och rör sedan i den vita chokladen
Som topping till min kaka gjorde jag en frosting medvit choklad och den blev SÅ god. Sitter här med datorn i knät, maten står i ugnen och lugnat har lagt sig
Jag satt och kollade igenom foton tagna från förra sommaren och upptäckte då bilder på dessa cupcakes med jordgubbar och vit choklad, helt bortglömda bland allt jag bakat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.