Saffransbullar med mandelmassa
emma-87
emma-87

Saffransbullar med mandelmassa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 40 st
  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 2 pkt saffran, 1 g
  • 12 dl vetemjöl + lite till utbakning
  • Fyllning
  • mandelmassa
  • mald kanel
  • strösocker
  • smör, rumsvarmt
  • Pensling & garnering
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR
    1. Smält smöret och blanda i mjölken, värm vätskan till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, blanda i lite vätska och lös upp jästen.

    2. Tillsätt resten av de torra ingredienserna. Arbeta degen smidig, den ska vara lös och kletig. Låt den jäsa under bakduk i 30 min.

    3. Dela degen i fyra delar och kavla ut en del i taget till en rektangel.

    4. Bred smör, hyvla mandelmassa samt strö socker och kanel på. Snåla inte, ju mer desto godare!

    5. Rulla ihop från långsidan och skär längderna i bitar. Lägg bullarna i bakformar med snittytan uppåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

    6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen i ca 7 min. Låt dem svalna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.