Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, nästan allt vetemjöl och smöret i bitar.
4. Arbeta degen cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig och lossnar från kanterna från bunken.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
7. Tippa upp degen på mjölat bakbord och knåda lite lätt. Rull ut till en lång rulle och dela i cirka 20 lika stora delar. Kavla ut varje del till en rundel på cirka 1 dm i diameter.
8. Fördela fyllningen på alla bitar. Smörj en form på 1,5 liter och sapla alla bitar på varandra (se nedan)
9. Täck formen med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
10. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
10. Baka brödet i nedre delan av ugnen i 35-40 minuter.
11. Låt brödet vila i formen 10 minuter innan du stjälper upp det och låter svalna helt.
Bread,. bread,. ♥ Easy bread recipe ♥. Bread will be golden, crusty and delicious. After the 30 minutes are up carefully remove the pot and with floured hands place the bread dough into it
Godmorgon. Nu sitter jag i bilen tillsammans med mamma och moster påväg till Göteborg. Där ska vi hälsa på gammelmormor och hämta min mormor som varit där i veckan
Saknar inte många saker i den kosten jag äter nu, faktiskt ingenting, dessutom så är maten så näringstät att jag blir mätt och nöjd på ett helt annat sätt
Som tur är verkar vår dotter vara lika svag för bread and butter puddingen som jag är och det är ju en utmärkt ursäkt för att göra en till théstunden efter förskolan
To the soup I posted yesterday, I baked bread muffins with a taste of garlic and herbs. Till soppan jag postade om igår bakade jag brödmuffins med smak av vitlök och örter
I always eat supper and one evening I baked this quick bread that does not require rising. The bread is so yummy eaten warm with butter and cheese and a cup of tea
This is a banana bread is great for breakfast, when it's not so sweet. It's delicious to top the bread with, for example, jam or peanut butter and banana slices
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.