4 e
advent och sista ljuset i adventsstaken är tänt. Lugnet början infinna sig nu, härligt. Har inte gjort några storslagna saker idag utan mest tagit det lugnt. Lovade syster att baka en saffranskaka med vit chokladfrosting som ska med till dit imorgon, så det är väl det jag sysselsatt mig med idag
Populärast på fikabuffén på me&i träffen var denna saffranskaka. Blanda det med det smälta smöret. Men annars så var denna så himla god precis som den är, vit chokladganchen ger den det där lilla extra och gör att den ser lite extra julig ut
Riv mandelmassan och blanda med mjöl, socker och salt i en bunke. florsocker att toppa med. en rund ca 25 cm i diameter) eller täck med bakplåtspapper. 100 g vit choklad
Dessa är helt ljuvliga enligt mig som älskar allt som har med socker att göra. Vit choklad. Vispa smör och socker pösigt med elvisp, tillsätt sedan ägget och vispa igen
Jag hade kunnat gjort det enkelt för mig och gjort saffranskladdkaka med mandelmassa och vit choklad, men valde att istället prova på något nytt och därför blev det kort och gott en saffranskaka
Jag tycker saffran passar väldigt bra ihop medvit choklad, men även med hallon och pistage. Jag älskar allt med saffran, det kanske jag har nämnt tidigare, så jag passar på att baka massor av bakverk med saffran i juletider
Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser med luftiga tag. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len
Blanda i florsocker efter behag tills du får den smak och konsistens du vill ha på frostingenAnvänd en sprits med stooooor tyll för att få till snitsen på frostingen, eller bred på efter bästa förmåga om du saknar sprits
Fyll dem medchokladfrostingen. Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Det blir precis så med detta recept, men för att garanterat lyckas så ska dom stå i kylen över natten men sen njutas rumstempererade (jag brukar förvara dom i rumstemperatur sen också)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.