1. Skala och skär potatisen i små bitar.
2. Fräs sedan potatisen i olja med en kastrull.
3. Tillsätt sedan vatten i kastrullen.
4. Tillsätt timjan och gurkmeja samt salt och svartpeppar efter smak och koka soppan tills potatisen är mjuk. Tillsätt sedan crème fraîche.
5. Häll i blandningen i en mixer (om du saknar en mixer går det bra att hoppa över detta steg) och blanda tills soppan är slät.
6. Stek kikärtor i olja ihop med salt och paprikapulver.
7. Servera soppan ihop med kikärterna och ärtskotten.
Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll upp kikärtorna på plåt och se till att de ligger utströdda och inte på varandra
Glömde ta en bild på anrättningen i sopptallriken så ni får nöja er med tillagningsbilder. Mixa soppan slät, smaka av med citron, chiliflakes och späd soppan med mer vatten om det behövs
Att just kikärtor har visat sig minska suget efter snacks och onyttigheter gör det ännu roligare att just göra ett snacks av dem, ett snacks du kan äta med gott samvete precis när du vill
Torka dem torra med hushållspapper. Blanda med majsstärkelsen, curry och chilipeppar. Stek kikärterna på hög värme i rikligt med olja 3-5 minuter, tills de får lite färg och är knapriga
vatten (späd med mer om så önskas) 1 tsk buljongpulver , el. ½ buljongtärning), vegetarisk 2 tsk rapsolja 0 svartpeppar 0 rostad lök , att toppa med Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.