2. Skala och tärna sötpotatisen. Skölj och dela broccolin i mindre buketter och skala och skiva stammen. Skala och grovhacka rödlök och vitlök.
3. Blanda samman allting i en ugnsfast form. Krydda med lite salt och peppar och ringla över lite olja.
4. Vispa ihop ägg, mjölk, grönsaksbuljong och chiliflakes. Skölj och finhacka basilika och tillsätt till äggstanningen. Häll äggstanningen i formen och smula över fetaost. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills äggstanning stelnat.
5. Tillbehör: Koka upp saltat vatten till vaxbönorna och koka dem ca 1 min. Häll sedan av vattnet. Lägg upp bönorna i en skål och tillsätt finhackad persilja och pressa över lite citronsaft. Krydda med en nypa salt och peppar och servera till frittatan.
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater ochfetaostoch den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Jag kom att tänka på en maträtt som mamma brukade göra när jag växte upp ochmed det som inspiration ochmed lite smårester i kylen så blev det en pastagratäng med bacon, som blev riktigt god
Pensla biffarna med olja och vänd dom i ströbröd. Mosa sönder potatis,broccolioch morötter i en skål. Blanda i de övriga ingredienserna + ströbrödsblandningen , salta peppra och forma biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.