Sötpotatisfrittata med broccoli och fetaost
annagl
annagl

Sötpotatisfrittata med broccoli och fetaost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Frittata
  • 500 g Sötpotatis
  • 1 st Broccoli Färsk
  • 0.5 st Rödlök
  • 2 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 0.5 msk Olivolja
  • 5 st Ägg
  • 2.5 dl Mellanmjölk
  • 1 st tärningar Grönsaksbuljong
  • 1 krm Chiliflakes
  • 0.5 st krukor Basilika - färsk
  • 150 g Fetaost
  • Tillbehör
  • 250 g Vaxbönor
  • 0.5 st krukor Persilja - färsk
  • 0.5 st Citron
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen

Beskrivning

    1. Frittata: Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Skala och tärna sötpotatisen. Skölj och dela broccolin i mindre buketter och skala och skiva stammen. Skala och grovhacka rödlök och vitlök.

    3. Blanda samman allting i en ugnsfast form. Krydda med lite salt och peppar och ringla över lite olja.

    4. Vispa ihop ägg, mjölk, grönsaksbuljong och chiliflakes. Skölj och finhacka basilika och tillsätt till äggstanningen. Häll äggstanningen i formen och smula över fetaost. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills äggstanning stelnat.

    5. Tillbehör: Koka upp saltat vatten till vaxbönorna och koka dem ca 1 min. Häll sedan av vattnet. Lägg upp bönorna i en skål och tillsätt finhackad persilja och pressa över lite citronsaft. Krydda med en nypa salt och peppar och servera till frittatan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.