Vispa upp äggulorna med vinägern till ett gult fastare skum, droppa i oljan droppvis, senare i en tunn stråle under ständig omrörning till en fast "majo"
Den svenska är minst lika bra. Ett par timmar räcker gott och väl. När jag marinerar brukar jag öka eller minska mängden syra i marinaden beroende på hur lång tid jag har på mig till middagen
Den numer aromatiska grytan fick stå och sjuda lätt till minst hälften av vattnet hade reducerats och en kvalitativ skumning av ytan gjordes hela tiden med jämna mellanrum för att få bort fett och annat som inte hör hemma i fonden
Skär ett par skåror på varje sida. grillad makrill. Jag serverade den som jag brukar, med dillmajonnäs och potatissallad, den här gången rostad, med spenat
Grilla över hög värme några minuter per sida beroende på hur du vill ha köttet. Serverade med bara lite kokt blomkål och broccoli och medett otroligt gott rött vin så var lördagsmiddagen i hamn
Kapris- och ramslöksvinägrett. Ta fram betorna ur ugnen och blanda runt medvinägretten. Jag har en praktisk silikonflaska från Clas Ohlson som är bra att spritsa med
Jag lät dessutom min blandning av röd- och grönkål "marineras" i risvinäger (annan vinäger fungerar också) för att istället kunna kombinera med en sås på korven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.