Raw choklad med karamellfyllning
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Raw choklad med karamellfyllning

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • DADELKARAMELL
  • 3 dl Färska dadlar
  • 2 msk Kallt vatten
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 0,5 tsk Oraffinerat havssalt
  • RAW CHOKLAD
  • 2 dl Kokosolja
  • 1 dl Kakao
  • 3 msk Lönnsirap
  • 1 krm Vaniljpulver

Beskrivning

    Smält kokosolja på låg värme om den är hård.
    Rör ihop samtliga ingredienser till chokladen tills du har en helt jämn smet.
    Ställ ut pappformarna på en bricka eller en tallrik.
    Använd ett teskedsmått och häll i 2 tsk choklad i varje form.
    Ställ in i kyl eller frys i 10-15 minuter.
    Låt resten av chokladen stå framme i rumstemperatur.
    Lägg samtliga ingredienser till fyllningen i en matberedare eller mixer.
    Mixa till en helt slät smet.
    Ta ut formarna ur kylen och klicka ut en rejäl mängd dadelfyllning i varje form. Försök hålla dig i mitten av formen.
    Ta resterande choklad och häll över 1 msk choklad (använd matskedsmått) i varje form.
    Använd baksidan av måttet till att trycka till dadelfyllningen EFTER du hällt över chokladen.
    Platta till så det blir en jämn och fin topp och chokladen täcker helt.
    Ställ in i kyl eller frys i minst 2 timmar innan du äter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.