Rå choklad är bland det nyttigaste man kan äta, med ett extremt högt ORAC-värde, och chiafrön innehåller mängder med bra fettsyror, förutom en massa mineraler och vitaminer
Rawfood är en på många sätt spännande mattrend, särskilt när det gäller efterrätter och fika. Praktiskt också om en vill bjuda på något som är både glutenfritt och laktosfritt
Som när man äter denna och vet vad den innehåller. Att det kan bli såhär gott utan socker och massa tillsatser får mig (iallafall för stunden) att tycka vi är knäppa som stoppar i oss annat
Rawfoodfrukostar är bäst på sommaren tycker jag. Raw bovetegröt är perfekt sommarfrukost som man blir mätt på men med en mättnad med mycket vegetabiliskt protein och fibrer
Hasselnötter valde jag för att de ger god smak och passar med choklad. torkad frukt och nötter eller frön (pumpakärnor/solroskärnor/hampafrön och likn)
I morse hörde jag hur hon nästan gal ute på verandan så jag gick för att öppna och se – hon hade lagt sitt byte på dörrmattan så jag skulle se Stackars mus men hon fick mycket beröm och sedan fick musen vila i skogsbrynet
Idag kan jag säga att jag mår sååå himla bra efter en lång period av egentligen små problem, men som varit betungande och orsakat både sömnlösa nätter och oro för hur det ska gå ihop sig
Du kan nu välja att mixa ihop allt till en slät smet i en blender, men själv tycker jag om de små chiafröbomberna med apelsinsmak i min chokladpudding, och låter dem vara omixade
RAWFOODBOLLAR MED SMAK AV CITRON OCH LAKRITS. Så när vi kom hem, flög mixer och ingredienser fram. när vi till kaffet mumsade på de där rawfoodbollarna i Höganäs (du hittar inlägget HÄR)
Chokladoch apelsin är en av mina favorit-smakkombinationer. (Här använde jag denna chokladsåsen. Pulsfunktionen fungerar bra till detta och det är klart när massan börjar ”gå ihop” till en boll
Rawfood &. Choklad. Strö över lakritsströssel, eller svarta sesamfrön för både smak och utseende. Slutligen ställdes formen i kylen, förvara den där i minst en timme före uppskärning och provsmakning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.